Házak és kertek | kertészkedés - kert és ház tippek videók: Francia levendula

Házak és kertek | kertészkedés - kert és ház tippek videók
Francia levendula
May 2nd 2013, 17:05

Hazánkban is egyre népszerűbb növény a mediterrán vidékről származó levendula. Több fajtája is ismert hazánkban melyek közül a két legjelentősebb változat a francia és az angol levendula.

A francia levendula ( latin neve: lavandula angustifolia), termesztését a múlt évszázad 20-as éveiben a Tihanyi-félszigeten kezdték el.

A levendula termesztés hosszabb szünet után már több évtizede újra indult a vidéken, a tihanyi Levendula fesztivál minden év júniusának második felében kerül megrendezésre. A Tihanyban termesztett levendulából illóolaj is készül.
A tiszta levendulaolaj nagyon népszerű a modern illatterápiában, de a kiváló stresszoldó és nyugtató hatása már rég óta ismert.

levendulás édesség

A levendulának teljesen új oldalát is megismerhetjük, hiszen egyre több helyen használják egyfajta fűszernek, ízesítőnek. Nagyon kellemes, egyedi íze van a levendula szörpnek, és a levendulával ízesített sütiknek, kekszeknek.
Próbálja ki a levendulás recepteket a Levendula Magazin oldaláról >>

De ha megkérdezzük a nagyit, akkor megmondja, hogy ő mindig használta a ruhásszekrényben a kis levendulával teletömött illatzsákokat, de nagyon jól illik a potpourriba is általános frissítő illatosításra.

A levendula szárított virágából készült kis csokrok, nagyon tartósak és mutatósak. 

Ha még többet szeretne megtudni a levendula gondozásáról vagy ültetéséről akkor ajánljuk a már fent említett Magazint, melyben rengeteg hasznos információt találunk a levendula szaporításától a levendulás díszek készítéséig.

levendula magazin
http://levendulamagazin.hu

Fotók: Shutterstock levendulamező - Batareykin
sütemény: Edith Frincu

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions