Szőlőmag

A szőlőmag kivonat segítséget nyújthat különböző egészségügyi problémák kezelésében. Ez a kivonat egy erős antioxidáns, amely többféle előnyös módon válhat a szervezet hasznára. A szőlő magjában lévő procyanidin nevű anyag javíthatja az erek rugalmasságát, következésképpen csökkentheti az érelmeszesedés, a magas vérnyomás és a keringési betegségek kockázatát. Krónikus gyulladásoknál a  szőlőmag hatásos gyulladáscsökkentő, immunerősítő, érregeneráló, bőrregeneráló hatású.
A szőlőmagban található bioflavonoid védi és erősíti a sejtmembránt a szabad gyökök ellen. A szőlőolaj elsősorban keringési és érrendszeri problémákra, gyulladásra javasolt. A szőlőmag őrlemény inkább emésztési problémák, légúti panaszok, kismedence gyulladás kezelésére alkalmas. Szőlőmag lisztből pakolást is készíthetünk pattanásos bőrre.


 

Az öregedés gátló csoda: szőlőmag

Leginkább a nők ősrégi félelmei közé tartoznak a ráncok és a megereszkedett bőr, a káros szabad gyökök tevékenységének köszönhetően. Az elszaporodott szabad gyökök negatívan befolyásolják az egészséges sejtek működését, elősegítve ezzel az öregedési folyamatot. Ezt a folyamatot viszont késleltethetjük antioxidánsokkal.
Szervezetünkben az évről-évre végbemenő fizikai változásokat sajnos felpörgethetjük a rossz életmóddal, a helytelen táplálkozással és a káros szokásokkal.  Váltsunk egészséges életmódra, beleértve a megfelelő étrendet is, hogy lassítsuk az öregedési folyamatokat.  Szervezetünk számára előnyös lehet a szőlőmag kivonat sokféle módon történő alkalmazása és akár el is kerülhetjük a szervezetben fellépő egészségügyi problémákat.
A szőlőmag kivonatot gyakran használják pikkelysömör és allergia kezelésére. A szőlőmag kivonatban található flavonoidok, megakadályozzák az olyan allergiás reakciókat a szervezetben, amit például az ekcéma okozhat. A szőlőmag kivonata segítheti a szövetek normális működésének visszaállítását is.

A szőlő és a szem

A szőlőmag kivonat gyakran ajánlott makula-degeneráció kialakulása esetén, a szürke hályog ellen hatékony antioxidáns. A megerőltetett szem doktora, hiszen tanulmányok kimutatták, a hosszan tartó számítógép-használók körében, naponta 300 mg szőlőmag kivonat csökkenti a szemgyulladást, és a kontrasztlátó képesség is javulhat. A szőlőmag kivonat egy természetes antihisztamin, és jelentősen hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez, egyike azon kevés antioxidánsoknak, amelyek segítenek megvédeni az idegeket. Továbbá:
  • Megakadályozhatja a plakk kialakulását az artériákban.
  • Javíthatja a mentális éberséget és segíthet megelőzni a szenilitást.
  • Megakadályozhatja a fogszuvasodást
  • Segít megelőzni a csontritkulást
  • Enyhítheti a székrekedést
A szőlőmag kivonat antioxidáns hatása a C vitaminnál hússzor, míg az E vitaminnál ötvenszer erősebb. A szőlőmag kivonat nagy teljesítményű étrend kiegészítő, amit nem érdemes figyelmen kívül hagyni.
forrás:  http://impulsermagazin.com/hu/szolomag-kivonat-az-erek-a-bor-es-az-idegek-vedelmeben/