Mire jó a szódabikarbóna a kertben?

A szódabikarbónának áldásos hatásáról, külső, belső, és konyhai alkalmazásáról már nagyon sokat hallottunk, de azt talán nem tudjuk, hogy a kertben is egy igen hatékony szernek bizonyul. Nem csak gyomirtóként, hanem többek közt a paradicsom édesítésére is használhatjuk. Nézzük, mi mindenre használhatjuk ezt a természetre ártalmatlan csodaszert.



kert
Lisztharmat ellen – Keverjünk el 4 liter vízben 1 kanál szódabikarbónát, 1 kanál étolajat, 1 kanál mosogatószert. Tegyük permetező flakonba, majd hetente egyszer alkalmazzuk az oly sok növényt károsító lisztharmat ellen.

Kéztisztító - A kerti munkák után a föld és gyomnövények még sokszor akkor is maradandó koszfoltot hagynak a kezünkön, ha kesztyűvel dolgozunk. Ilyenkor dörzsöljük át egy kevés szódabikarbónával, majd öblítsük le vízzel.
Gyomirtó – A járdaszegélynél bizony egész nyáron úgy nő a gyom, mintha húznák. Szórjuk be jól szódabikarbónával, ez megakadályozza az újabb gyomok fejlődését.
A káposztát károsító hernyók ellen – Keverjünk el egyenlő arányban szódabikarbónát és lisztet, majd szórjuk meg a káposztákat vele. A hernyók leeszik a káposztafejről a keveréket, majd elpusztulnak tőle, így nem eszik meg a káposztát.
Hogy édesebb legyen a paradicsom – A kifejlett növény tövére szórjunk egy kevés szódabikarbónát, ez megédesíti a paradicsomainkat.
Kártevők ellen - Szórjuk meg a kerti talajt szódabikarbónával, így az idegesítő kártevők, hangyák, csótányok, csigák már többet nem fognak kellemetlenséget okozni.
 Forrás:http://twice.hu/hobby/mire-jo-szodabikarbona-kertben