Házak és kertek | kertészkedés - kert és ház tippek videók: Füvesítés

Házak és kertek | kertészkedés - kert és ház tippek videók
Füvesítés
Feb 15th 2012, 13:26

Egy kert megépítése és fenntartása esetében kulcsfontosságú tényező a gyep minősége, kinézete, és gyommentessége.

 

"Csak az a szép zöld gyep"

Nemcsak azért, mert általában a kert területének a legnagyobb részét a fű, illetve gyep foglalja el, hanem azért is, mert ezt látjuk minden nap először, amikor a kertünkre, udvarunkra kinézünk. Ha a gyep minősége nem megfelelő, az nagyon hamar magára vonja a figyelmet, és akár az egész terület látványát negatívan befolyásolhatja, elronthatja.

A kert befüvesítésénél, vagy újrafüvesítésénél választhatunk, hogy milyen módon rakjuk rendbe a gyepet. Ekkor több lehetőségünk is van, például választhatjuk a hagyományos módszert, amikor fűmagok elvetésével füvesítjük újra a területet. Vagy ha nem emellett döntünk, akkor a modernebb változatok közül a gyepszőnyegezést vagy gyeptéglák lerakását is igénybe vehetjük.

Azonban nem csak ennyiből áll a teendőnk a gyeppel kapcsolatban, hiszen ha azt szeretnénk hogy hosszú távon is ugyanolyan szép, és kiváló minőségű, egyenletes zöld terület maradjon, szükségünk lesz még néhány további teendő elvégzésére, a gyep további ápolására. A gyepet ugyanúgy gondozni kell, mint egy szép virágot, első teendőink között legyen a gyommentesítés, vagyis az a művelet, amely során valamennyi gyomot kiirtunk a területről, a gyepből. A fűben jellemzően egyszikű, vagy kétszikű gyomok telepedhetnek meg, ezek ellen kell védekeznünk.

További feladataink között szerepel, hogy rendszeresen pótoljuk a tápanyagokat, előzzük meg a gyep esetleges betegségeit, kezeljük őket, és rendszeresen végezzünk el gyepszellőztetést is. Mondani sem kell, hogy a gyep alapvető kezeléséhez tartozik a fűnyírás, hiszen ezzel adhatjuk meg a fűnek az egyenletességét, formáját. Ha pedig a gyep valamely része tönkrement, újítsuk fel, cseréljük ki a gyeptéglát, vagy vessünk új fűmagokat.

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions