Tavaszi munkák a kertben

Itt a tavasz, a megújulás, az átváltozás ideje. Az év ebben a szakában sokasodnak leginkább a kerti munkák. Nincsen tavasz ültetés nélkül! Legyen szó akár újonnan létesülő, akár meglévő kertről, minden kertbarát legkedvesebb tevékenysége egy-egy új növény kiválasztása, beszerzése és elültetése. 

Ha kicsi  a helyünk akkor társíthatunk növényeket egymáshoz, helytakarékos megoldás és nagyon szépen mutatnak együtt a jól megválasztott növények.

Van egy sima falunk, amit szeretnénk feldobni, akkor tegyünk eléje egy támasztórácsot, és ültessünk eléje "New Dawn" kúszórózsát, kellemes illatú, laza telt virágai augusztustól ősz végéig nyílnak, fagytűrő növény. 4 méter magasra is megnő.

  

bal oldalára kerülhet a "Pink robusta" rózsa, amely 2 méter magas, élénk rózsaszín, gyors növekedésű, sok virágú, fagytűrő.
  














jobb oldalára kerüljön

Dalli-Dalli "Duftzauber" rózsa 70 cm magas, egész nyáron nagy számban hozza a virágait, illatos, fagytűrő.
 







Ezt a 3 fajta rózsát egymástól 1-1-1- méter távolságra ültessük. Közéjük ültethetünk Bugás lángvirágot, rózsaszín árnyalatú virágai júniustól szeptemberig nyílnak. 50-120 cm magas.

 


 Eléjük ültessünk Törpe Lobéliát, Szirti Ternyét, vagy illatos Ternyét, ezek egynyári virágok és alacsony növésűek, de szépen kiegészítik egymást. 

A kiválasztásnál nagyon fontos,a virágok szinei, hogy harmonizáljanak egymással,és a társnövények igényei hasonlóak legyenek, a rózsáéval.