Télálló leander











Saját kísérletünket osztjuk meg olvasóinkkal, mert úgy gondoljuk, hogy sokak számára a csodával érhet fel a Leander télállóvá tétele.

Pink, vanília, hófehér, halvány rózsaszín, cirmos, és ez mind a Leander színeit jellemzi.

Minél extrémebb a szín és mintázat, annál nemesebb ez a mediterrán növény.

Ki nem ácsingózik például Horvátországban a hatalmas Leander ligetek után!







De miért is írunk éppen a tavasz kapujában erről az igen népszerű növényről?









Azért, mert most már hiteles eredménnyel szolgálhatunk minden leander kedvelőnek, ugyanis kipróbáltunk egy módszert kertben kiültetett nővénnyel, és jelen állás szerint, mint azt a képek is bizonyítják, a növényünk él és virul! Tehát, az idén, akinek van kertje, ki is ültetheti a földbe, mert nem kell télre kiásnia!

Október eleje óta izgultunk, beválik-e módszerünk. A tél túlnyomó részén túl vagyunk, és a legnagyobb mínusz fokokat is átvészelte sértetlenül.
Leveli makkegészségesek, és már alig várja növényünk a fagyos szentek távozását, hogy ismételten elkápráztathasson bennünket szépségével.

Honnan származik az ötlet?

Mint sokan mások, mi is készülődtünk a növény fagyzugtól mentes helyre vitelével, amikor is megláttuk a hatalmas dézsát, ami leküzdhetetlen akadályt jelentett súlya miatt. Ráadásul már nem sok lehetőségünk volt ennél nagyobb dézsát sem beszerezni. Ekkora tömeget becipelni egy lépcsőházba szinte lehetetlen.

Elhatároztuk, hogy különböző szigetelő anyagokat keresve az interneten, kitaláljuk, hogyan élhetné túl növényünk a telet a kertben.
Mi más lehetne jobb szigetelő, mint a hungarocell!



Növényünknek ástunk egy hatalmas gödröt, és kiszabadítva a cserépből, egyszerűen elültettük ugyan arra a helyre, ahol eddig is lakott.




Vettünk 5 szál falécet, ami a „hamis” üvegházunk tartószerkezetéhez volt szükséges.
Mivel a növény már elég terjedelmes volt méretét tekintve, hogy ne kelljen visszavágni, egyszerűen összekötöttük egy hálóval.
Köré a földbe leszúrtuk a faléceket úgy, hogy növényünknek maradjon elég helye téli szállásán.
Nem utolsó szempont az sem, hogy nem kell nagymértékben visszavágni sem. Maximum idén október elején egy számmal nagyobb téli szállást építünk neki.

Nem kell tollat ragadni, nehogy elfelejtkezzünk a módszerről. Megígérjük, amikor ismételten kezdetét veszi a téliesítés, időben írni fogunk róla.Forrás:http://noivilag.hu/cikkek/telallo-leander