4 különleges őszi növény



Ősszel már sokszor tanácstalanok vagyunk, mivel dobjuk fel a kertünket, balkonunkat. Az elmaradhatatlan krizantém és dísztök párosítás mellé ajánlok még pár különlegességet a kínálatunkból.
Kaméleoncserje - Houttuya cordata



Ez a különleges talajtakaró cserje a 3 színű leveleivel teszi izgalmassá a környezetét. Nem szereti a tűző napot, teljes árnyékban pedig nem színeződnek szépen a levelei. Normál virágföldet igényel.

Balkonra: Gyors növekedése miatt nagyobb cserépbe vagy ládába rakjuk, és ügyeljünk a rendszeres öntözésre.

Kiültetésre: Gyorsan elterjed, így talajtakaróként is ültethetjük Sziklakertbe is alkalmas.

Vízinövénynek: Jól bírja a vízborítást, a mocsaras környezetet. Vízpartra, sekély vízbe (3-5cm) ajánlom.


Hebe



Rengeteg fajtájával találkozhatunk a kertészetekben. Tápanyagdús virágföldet és rendszeres öntözést kívánnak. Tűző napot nem kedvelik. Alkalmas balkonra és kiültetésre is.
Kúszó őszirózsa



Ez a különleges őszirózsa kúszó hajtásaival szőnyegként borítja be a balkonládát, vagy a sziklakertet. Virágai jóval kisebbek hagyományos rokonánál. 3-4mm, így olyan mintha fehér csipke lenne a cserépben.
Hanga



Ezernyi színben kapható, igazán hálás őszi virág. Enyhe teleken tavaszig virágzik. Sokan összekeverik erica nevű rokonával, ami sajnos nálunk nem éli túl a teleket. Tápanyag-dús, savanyúbb virágföldet és rendszeres locsolást igényel.forrás:http://www.czeroczki.hu